Madeira ročníková

Madeira je fortifikované víno, podobně jako Portské, a její charakter i chuť se odvíjejí od použitých odrůd. Historie sahá až do 16. století, kdy na ostrov připlouvaly lodě proslulé místním vínem. Hrozny se po sklizni tradičně lisovaly jednoduchým, a ...

Číst více
  • Filtrovat výsledky

  • Stát

  • (12)
  • Oblast

  • (12)
  • Obsah alkoholu

  • (8)
    (4)
  • Dle obsahu cukru

  • (3)
    (2)
    (3)
    (1)
    (3)
  • Výrobce

  • (14)
  • Pouze skladem

  • (12)
  • Cena

  • 0 Kč

    203 486 Kč

    14 Produktů | Seřadit podle

    990 Kč / 0,5l

    ks

    Skladem

    990 Kč / 0,5l

    ks

    Skladem

    9 699 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    203 486 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    53 328 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    45 408 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    46 252 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    167 400 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    35 183 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    43 777 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    10 366 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    13 775 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    13 944 Kč / 0,75l

    ks

    Na objednávku

    109 000 Kč / 0,75l

    ks

    Na objednávku


    Madeira ročníková

    Madeira je fortifikované víno, podobně jako Portské, a její charakter i chuť se odvíjejí od použitých odrůd. Historie sahá až do 16. století, kdy na ostrov připlouvaly lodě proslulé místním vínem. Hrozny se po sklizni tradičně lisovaly jednoduchým, avšak důmyslným způsobem – po rozdrcení se svázaly do pevného balíku, na něj se položila prkna a víno se lisovalo přímo.

    Typickým výrobním postupem je dodnes metoda estufas. Víno se po dobu šesti měsíců zahřívá na slunci pomocí horké vody v trubkách, poté dalších šest měsíců zraje při teplotě 40–50 °C a teprve poté se fortifikuje přidáním brandy. Díky tomuto procesu je Madeira jedinečně trvanlivá – správně uzavřená a skladovaná vydrží prakticky neomezeně dlouho. Výrobci se dokonce pyšní lahvemi starými více než 200 let s původním obsahem.