Madeira 15-letá

Madeira je fortifikované víno, podobně jako Portské, a její charakter i chuť se odvíjejí od použitých odrůd. Historie sahá až do 16. století, kdy na ostrov připlouvaly lodě proslulé místním vínem. Hrozny se po sklizni tradičně lisovaly jednoduchým, a ...

Číst více
  • Filtrovat výsledky

  • Stát

  • (4)
  • Oblast

  • (4)
  • Obsah alkoholu

  • (4)
  • Dle obsahu cukru

  • (1)
    (1)
    (2)
  • Dle průměrného stáří

  • (1)
  • Výrobce

  • (4)
  • Pouze skladem

  • (4)
  • Cena

  • 0 Kč

    1 290 Kč

    4 Produktů | Seřadit podle

    1 290 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    1 290 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    1 290 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem

    1 290 Kč / 0,75l

    ks

    Skladem


    Madeira 15-letá

    Madeira je fortifikované víno, podobně jako Portské, a její charakter i chuť se odvíjejí od použitých odrůd. Historie sahá až do 16. století, kdy na ostrov připlouvaly lodě proslulé místním vínem. Hrozny se po sklizni tradičně lisovaly jednoduchým, avšak důmyslným způsobem – po rozdrcení se svázaly do pevného balíku, na něj se položila prkna a víno se lisovalo přímo.

    Typickým výrobním postupem je dodnes metoda estufas. Víno se po dobu šesti měsíců zahřívá na slunci pomocí horké vody v trubkách, poté dalších šest měsíců zraje při teplotě 40–50 °C a teprve poté se fortifikuje přidáním brandy. Díky tomuto procesu je Madeira jedinečně trvanlivá – správně uzavřená a skladovaná vydrží prakticky neomezeně dlouho. Výrobci se dokonce pyšní lahvemi starými více než 200 let s původním obsahem.

    Kategorie, ve které se vína odlišují identifikací různých doporučených odrůd pro víno Madeira a vznikají ze směsí zrajících 15 let.