1 290 Kč / 0,75l
Skladem
Madeira je fortifikované víno, podobně jako Portské, a její charakter i chuť se odvíjejí od použitých odrůd. Historie sahá až do 16. století, kdy na ostrov připlouvaly lodě proslulé místním vínem. Hrozny se po sklizni tradičně lisovaly jednoduchým, a ...
Číst víceFiltrovat výsledky
Stát
Oblast
Obsah alkoholu
Dle obsahu cukru
Dle průměrného stáří
Výrobce
Pouze skladem
Cena
0 Kč
1 290 Kč
4 Produktů | Seřadit podle
1 290 Kč / 0,75l
Skladem
1 290 Kč / 0,75l
Skladem
1 290 Kč / 0,75l
Skladem
1 290 Kč / 0,75l
Skladem
Madeira je fortifikované víno, podobně jako Portské, a její charakter i chuť se odvíjejí od použitých odrůd. Historie sahá až do 16. století, kdy na ostrov připlouvaly lodě proslulé místním vínem. Hrozny se po sklizni tradičně lisovaly jednoduchým, avšak důmyslným způsobem – po rozdrcení se svázaly do pevného balíku, na něj se položila prkna a víno se lisovalo přímo.
Typickým výrobním postupem je dodnes metoda estufas. Víno se po dobu šesti měsíců zahřívá na slunci pomocí horké vody v trubkách, poté dalších šest měsíců zraje při teplotě 40–50 °C a teprve poté se fortifikuje přidáním brandy. Díky tomuto procesu je Madeira jedinečně trvanlivá – správně uzavřená a skladovaná vydrží prakticky neomezeně dlouho. Výrobci se dokonce pyšní lahvemi starými více než 200 let s původním obsahem.
Kategorie, ve které se vína odlišují identifikací různých doporučených odrůd pro víno Madeira a vznikají ze směsí zrajících 15 let.