Koktejly z vína

Jahodový Spritz

- 60 ml Cálem Ruby

- 30 ml javorového sirupu

- 250 g jahod

- Sůl, černý pepř na dochucení

- ½ čajové lžičky pomerančové kůry

- 45 ml Campari

- 30 ml Vermutu

- Soda, led

- Led s badyánem

Nejprve si připravíme jahody, které v sobě spojí chutě portského a pomerančové kůry. Ve středně velké misce smícháme nakrájené jahody, javorový sirup, portské, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Promícháme a jemně rozmačkáme, necháme v chladu 20 minut v uzavřené nádobě.

Následně do šejkru vložíme ¼ připravených jahod, přidáme Vermut, Campari a led. Důkladně promícháme a poté máme dvě možnosti, vychutnat si takto připravený surový drink, nebo jej zjemnit. Lehčí variantu drinku připravíme tak, že do připravené sklenice dáme kostky ledu s badyánem a přes sítko nalijeme obsah šejkru a doplníme sodou.

 

Porto & tonic

- 60 ml portského vína dle chuti (doporučujeme Burmester Extra dry white, nebo Cálem Rosé)

- 240 ml toniku (doporučujeme Thomas Henry nebo Fentimans)

- Plátky citrónu či pomeranče

- Pár lístků máty

- Led

Bílá varianta Porto&toniku se drží jednoduchosti a svěžesti. Připravíme jej smícháním bílého portského, toniku, plátky citrónu a máty. Takto připravený drink nalijeme do vysoké sklenici s ledem a už si jen můžeme vychutnávat příjemné okamžiky.

Pokud zvolíte růžové portské, můžete postupovat stejně jako u bílého portského, ale máme i o něco zajímavější variantu, pro ty náročnější z Vás. V tomto případě smícháte stejný poměr růžového portského vína, ale klasický tonik vyměníte za růžovou variantu s příchutí grapefruitu od Fentimans. Podáváme taktéž ve vysoké sklenici, doplněné o plátky pomeranče a ledu. Tento drink si vás získá nejen v horkých letních dnech.

 

Refrescamento de oxicoco

- 60 ml bílého vína Terra Nossa

- 75 ml brusinkové vodky

- 45 ml portského vína Noval Fine ruby

- 30 ml limetkové šťávy

- 15 ml cukrového sirupu

Skvělé letní osvěžení, který je stvořen pro milovníky sladko-trpké chuti. Příprava tohoto drinku je velmi snadná, všechny ingredience smícháte v šejkru s ledem a promícháte, poté přelijete do sklenice s ledem. Okraj sklenice může doplnit o cukrový lem. Drink můžete ozdobit limetkou nebo snítkou rozmarýnu.

 

Porto negroni

- 50 ml vychlazeného zeleného čaje

- 10 ml skořicového sirupu

- 70 ml portského vína Noval Black

- Nastrouhaný muškátový oříšek

- Led

- Kůra z pomeranče

Pro milovníky klasické kombinace pomeranče se skořicí jsme si připravili alternativu negroni s portským vínem. Postup je velmi jednoduchý, všechny ingredience až na pomerančovou kůru smícháte v šejkru s ledem a promícháme. Nalijeme do sklenice s ledem a přidáme pomerančovou kůru, kterou můžeme pro větší intenzitu chutí trochu pomačkat. Poté už si jen vychutnáváte tento osvěžující drink.